psihoterapie de cuplu
Psihoterapie de cuplu: calea prin care invatati sa va comunicati emotiile!

Poti decide sa mergi la psihoterapie de cuplu alaturi de partenerul sau partenera ta atunci cand simti ca relatia voastra nu mai este ceea ce  va doriti. De obicei ambii parteneri simt ca ceva este in neregula, ca parcursul nu mai este in directia buna, ca angajamentele nu se mai tin.

Exista insa si situatia in care doar unul dintre cei doi a facut o schimbare si celalalt sufera profund nestiind ce decizie sa ia si cum sa interpreteze modifcarile din interoriul relatiei. Iata care sunt aspectele importante pe care este bine sa le citesti inainte de a decide pasii urmatori:

relationare
Dati sanse reale cuplului vostru!

De ce mergem la psiholog?

Un specialist in relatii de cuplu va poate ajuta sa aveti o intelegere mai buna a situatiei in care va aflati. De asemenea va poate sustine sa fiti autentici, sa va iubiti pe voi si sa ii acordati dragoste si respect celuilalt (formele difera, iar uneori o despartire sau modificarea angajamentelor poate sa fie solutia potrivita pentru amandoi).

Mergeti la psiholog atunci cand sunt probleme de comunicare, neintelegeri ale nevoilor voastre sau ale partenerului/partenerei. Puteti sa veniti la psiholog in cadrul infidelitatii singulare sau prelungite, in cazul unor relatii duble.

De asemenea puteti sa veniti atunci cand simtiti ca vreti sa divortati sau sa va despartiti, putand avea un parcurs mai lin sau putand descoperi anumite aspecte ascunse, neintelese.

 Un alt motiv des intalnit poate sa fie cel legat de rolurile asumate in relatie si de nevoia de a le redefini.  

Indiferent de situatia aparuta, psihologul sau consilierul este alaturi de voi acceptand povestea voastra de cuplu asa cum este ea. El va sustine si va ajuta sa comunicati autentic.

vindecare emotionala YinYang Therapy
Vindecarea emotionala este posibila!

Ce se poate rezolva atunci cand decidem sa mergem la psihoterapie de cuplu?

Psihoterapia de cuplu este o solutie pentru rezolvarea confliectelor, pentru a invata ascultarea activa, pentru a pune accent pe empatie si pe iubire autentica.

Totul este legat de deciziile voastre si este bine sa invatati sa le luati cu incredere in sine si cu respect reciproc. Puteti lua decizia de a merge mai departe in relatie sau puteti avea dorinta de a inceta relatia.

Indiferent de ceea ce alegeti, este calea voastra. Comunicarea autentica va ajuta sa iertati, sa ascultati cu inima si sa aveti iubire pentru cel/cea de langa voi. In urma terapiei nu veti mai avea conflicte interioare, veti putea sa aveti siguranta drumului ales.

YinYang Therapy
Asculta, vorbeste, exprima emotional!

Cum se desfasoara sedintele de psihoterapie de cuplu?

Sedintele de terapie se pot desfasura Online sau in cabinet. Ambele sunt variante posibile, mai ales pentru situatia actuala a pandemiei. Discutiile se desfasoara cu respect.

Veti discuta liber, insa cu limite ale limbajului. Sunteti incurajati sa vorbiti unul cu celalat, sa va deschideti. Exista multe cupluri care nu reusesc sa gaseasca spatiul intim interior in care sa vorbeasca din inima. Aici, la sedintele de terapie, acest lucru se poate intampla. Veti asculta cu adevarat ceea ce se intampla, daca aveti deschiderea de a o face. Psihologul va indruma la fiecare pas si va este alaturi, invatandu-va sa va vorbiti frumos, empatic, corect.

De asemenea exista si sedinte individuale cu fiecare membru al cuplului. Acestea sunt sedinte in care fiecare dintre cei doi vorbeste liber si are sansa de a se centra exclusiv pe sine. Nevoile sale sunt ascultate si se poate detasa de lucrurile exterioare lui, punand accent pe dorintele si emotiile proprii.    

cuplu fericire
Poti trai fericire in interiorul cuplului tau!

In cat timp se rezolva conflictul sau nemultumirile pe care le avem?

Numarul de sedinte de care aveti nevoie este variabil. El depinde de situatia voastra particulara si de deschiderea pe care o aveti. Puteti incepe cu 5 sedinte si sa stabiliti care sunt pasii urmatori. Nu exista nici o regula si va puteti ghida dupa modul in care simtiti ca va este confortabil. Psihologul va ghideaza si va indruma spre a lua deciziile corecte.

intimitate in cuplu
Intimitatea din cuplu este magica!

Cum arata viata noastra dupa ce terminam terapia?

Una dintre intrebarile importante legate de terapie, este aceea care implica imaginea de dupa terminarea ei. Asadar, cum anume va arata viata ta, a voastra sau a cuplului dupa terminarea sedintelor de consiliere sau psihoterapie de cuplu?

Cu siguranta ca nu este nici aici un raspuns unic. Insa puteti avea garantia faptuluui ca ati facut anumiti pasi catre voi, catre partener sau partenera si catre cuplul in sine ca entitate separata.

Asadar, intelegeti mai bine cine sunteti, ce vreti si care sunt deciziile care urmeaza de aici incolo. Va simtiti mai in siguranta emotional, va cunoasteti mai bine pe sine si reciproc. Astfel, deciziile legate de imbunatatirea realtiilor care urmeza, sunt luate mai clar si mai simplu.

Terapia va da libertatea de a avea putere interioara si de a acorda atentia cuvenita angajamentelor pe care le luati.

investiile in tine
Intentiile se materializeaza!

Cat investim in psihoterapia de cuplu?

Cat dureaza?

Sedintele de consiliere psihologica de cuplu dureaza 50 de minute in cabinet si 60 de minute Online.

Investitia ta este de 140 Ron pentru fiecare sedinta. Numarul de sedinte se stabileste de comun acord cu terapeutul sau consilierul. 

Abonamente

Daca platesti in avans 5 sedinte poti beneficia de un pret de 650 Ron.

Pentru 10 sedinte in avans poti plati 1200 Ron.

Cum ne poti contacta?

Pentru  a face o programare la Therapy Yin Yang poti suna la numarul de telefon 0721.497.982 sau poti lasa un e-mail la adresa raluca_banutza@yahoo.com. Daca ne comunici dorinta ta de a face o prima sedinta de terapie prin intermediul e-mail-ului, atunci aminteste-ti sa lasi un numar de contact si te vom suna in cel mai scurt timp.

Vom programa o sedinta initiala si apoi vom stabili impreuna ce facem mai departe. In perioada pandemiei si nu numai, vom putea face sedintele Online, folosind platforma Zoom.

 Daca vrei sa stii care este investitia ta pentru alte tipuri de sedinte pe care le poti face, iata aici un link pe care poti intra: https://www.therapy.yin-yang.ro/tarife/ .

Pentru a invata sa dansezi in cuplu, te invit sa dai click pe pagina YinYang Dance, chiar aici: https://www.dance.yin-yang.ro/. In perioada pandemiei, putem sa facem si lectii prin platforma Zoom. Aceste lectii sunt de cuplu (pentru incepatori), avand scopul de apropiere, de a crea intimitate in interiorul relatiei.

PS.Pentru a vedea Articolele noastre, poti intra pe link-ul urmator: https://www.therapy.yin-yang.ro/lifestyle/.

cuplu in intimitate
Danseaza, priveste si simte!

Traieste in bucurie in fiecare zi! YinYang Therapy!