Dans-terapie pentru o viata sanatoasa si plina de bucurie!

Daca vrei sa experimentezi dans-terapie, atunci poti sa stii ca este una dintre cele mai placute forme de evolutie si dezvoltare personala. Dans-terapia, prin metodele ei specifice, aduce libertate interioara,  miscare si cunoastere de sine.

Corpul este cel care pastreaza tainele noastre cele mai ascunse. El inmagazineaza toate experientele fizice, psihice si emotionale si le exprima intr-un mod vizibil si precis. Asadar, daca ai avut o experienta de incordare, o trauma sau un moment nefericit, vei simti tensiune in zona muschilor care s-au incordat in acel moment. Se poate chiar sa pastrezi si postura pe care o aveai.

Un exemplu poate sa fie o pozitie incovoiata sau o imposibilitate de a misca o parte a corpului, o strangere a muschlilor sau altor zone din corp.

Toate acestea pot sa fie ameliorate prin dans-terapie si multa grija pentru tine. De asemenea, daca ai avut o experienta placuta, muschii tai vor pastra aceasta amintire prin mobilitate crescuta, prin detindere si armonie in corp. Iata cateva raspunsuri la intrebarile pe care le ai despre dans-terapie:

dans
Danseaza pentru a te simti liber/a!

Ce presupune o sedinta de dans-terapie?

Grupurile de dans-terapie se construiesc in functie de tema abordata. Insa de fiecare data se aleg melodii potrivite si miscari specifice pentru a debloca anumite zone din corp si a ne reaminti intamplarile prin care am trecut.

Se pot folosi tehnici de atingere a zonelor dureroase, de masaj propriu sau alte moduri de destindere. Dansul este utilizat ca baza pentru discutiile si tehnicile de consiliere si psihoterapie utilizate.

Asadar, dansul este punctul de pornire, iar apoi putem sa impartasim ceea ce simtim, ceea ce se modifica, ceea ce ne amintim. Lucrurile dureroase se elibereaza iar puterea grupului te ajuta sa te vindeci. Exista sedinte de grup de cate 2-3 ore sau grupuri care vor fi facute saptamanal. Acestea din urma dureaza in jur de 1 ora sau 1 ora jumatate. De asemenea se pot face si sedinte individuale de lucru pentru vindecare profunda.

relaxare dans
Gasesti liniste prin dans!

Cum imi imbunatateste viata participarea la dans-terapie?

Dans-terapia este o forma creativa si frumoasa de vinbdecare si dezvoltare personala. Te poti cunoaste in profunzime si poti sa ai beneficiile miscarii si consilierii in aceeasi sedinta. Daca participi la grupuri poti sa fii ajutat/a si de energia conbstruita in cadrul lui. Subconstientul de grup iti poate darui anumite informatii importante pentru tine. Iata cum te poti simti la finalul unei sedinte:

  • Poti simti libertate.
  • Destindere.
  • Energie pozitiva.
  • Caldura in corp si anumite zone in care sunt furnicaturi.
  • Placere si bucurie.
  • Conexiune umana.
  • Incredere in tine si in ceilalti.
contact YinYang Therapy
Suna si vorbeste cu noi pentru a putea incepe !

Cum ne poti contacta?

Daca vrei sa citesti articole despre dans si beneficiile lui legate de sanatatea mentala, emotionala si fizica, poti intra pe blogul YinYang Dance, dand click aici: https://www.dance.yin-yang.ro/blog-scoala-de-dans/.

Pentru a participa la workshop-uri de dans-terapie poti suna la numarul de telefon 0721.497.982 sau poti da un e-mail la adresa raluca_banutza@yahoo.com . Daca ne scrii te rugam sa lasi un numar de contact si te vom suna cat de repede se poate pentru a te programa. Urmareste activitatea noastra pe pagina Lifestyle Blog pentru a vedea evenimentele viitoare.

Daca vrei sa citesti despre alte tipuri de psihoterapie, poti intra pe link-urile urmatoare:

https://www.therapy.yin-yang.ro/psihoterapie-de-cuplu/  si https://www.therapy.yin-

yang.ro/terapie-de-grup/ sau https://www.therapy.yin-yang.ro/psihoterapie-individuala/.

De asemenea, daca vrei sa vezi care sunt beneficiile dansului poti accesa site-ul YinYang Dance: https://www.dance.yin-yang.ro/dans-terapie/ .

Traieste in bucurie in fiecare zi! YinYang Therapy!