Art-Terapie
Art-Terapie si vindecare!

Prin art-terapie putem sa intelegem forta creatiei. Suntem mereu in cautarea sinelui si dorim sa ne dezvoltam, sa evoluam. Prin intermediul artei putem sa gasim raspunsurile mai simplu, mai natural, prin activitati si bucurie. Iata mai jos cateva raspunsuri la intrebari in ceea ce priveste terapia prin arta:

Ce fel de activitati tip art-terapie pot sa fac pentru a evolua?

Activitatile pe care le poti incadra in zona de art-terapie sunt cele care sunt legate de o forma de arta de orice tip. Astfel ca poti sa alegi sa canti, sa dansezi, sa pictezi sau sa mergi la un curs de teatru. Prin activitatile in sine poti sa descoperi modalitati de vindecare. Insa o forma de art-terapie condusa de un psiholog, trainer sau consilier, poate sa fie o varianta speciala de crestere interioara. Modul in care este conceput un program de art-terapie este diferit de actiunea de a picta sau dansa la un simplu curs.

Care este diferenta dintre a merge la un curs de arta si un curs de art-terapie?

Un curs de arta te ajuta sa iti dezvolti abilitatile in acel domeniu si poate sa aiba efecte pozitive la nivelul interiorului tau. Se poate sa gasesti modalitati frumoase de exprimare, sa reusesti sa te manifesti in zona artistica din ce in ce mai bine si sa capeti apreciere din partea celorlalti. Arta este o forma de terapie in sine.

Daca vorbim despre un curs de art-terapie, ne referim la un curs conceput special pentru a cerceta anumite aspecte, blocaje din interiorul nostru, care sunt scoase la iveala cu ajutorul tehnicilor de arta (precum dansul sau pictura, etc). Asadar, trainerul, consilierul sau psihologul poate tine un grup care sa aiba o anumita tematica. De asemenea tehnicile de art-terapie sunt utilizate si in lucrul individual, nu numai in grup. Toata lumea este familiarizata cu tehnica numita „Copacul”sau cu  tehnicile creative. Toate acestea sunt forme de exprimare ale pulsiunilor interioare sau trasaturilor personalitatii, prin desen, modelaj sau alta forma creativa.

Cum pot sa beneficiez de o forma de art-terapie?

Constant se organizeaza diverse ateliere, workshop-uri sau cursuri care implica o forma de art-terapie. In cadrul lor poti sa te descoperi, sa te regasesti, sa te cunosti mai bine. Prin uniunea grupului poti sa te vindeci mai repede si mai usor. Vei avea activitati care vor implica interactiunea cu ceilalti.

Daca vrei sa te apropii de zona muzicii, poti face cursuri de dans permanent la YinYang Dance. Ai toate detaliile pe site aici: https://dance.yin-yang.ro/.

Daca vrei sa te programezi la un atelier sau workshop de dans-terapie, o poti face la numarul de telefon: 0721.497.982. De asemenea poti intra pe site la sectiunea dans-terapie, chiar aici: https://www.therapy.yin-yang.ro/dans-terapie/.

Pentru a urma calea pe care o ai, ai nevoie de suport, de libertatea de a te exprima. Art-terapia iti ofera toate acestea. La fel de mult te ajuta arta in toate formele sale!

Art-terapie pentru vindecare si evolutie! YinYang Therapy
Danseaza, bucura-te si traieste fericit!